Lista Bird Observatory Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Only in English Only in English

News
Support us
Volunteer
Species list
Deviation
Log
Ringing numbers
Yearly totals
Abroad
About us
Volunteers 2019/20
Volunteers 2015-2018
Recording area
Accommodation
Guiding
School project
Publications
2011-2020
1957-2010
Transport
Contact
Bird Obs Norway
Videos

Log in

Search the site


Deltakere på Lista Fugle-x-Maraton, 2016
Deltakere på Lista Fugle-x-Maraton, 2016
Flott Fuglefestival!

Fuglekasse verksted
Fuglekasse verksted

Fuglequiz lag
Fuglequiz lag

Artsliste etter 1/2 maraton, kl.12
Artsliste etter 1/2 maraton, kl.12

Trond Berg foredrag (NRK-stunt i fuglefjellet)
Trond Berg foredrag (NRK-stunt i fuglefjellet)

Lista Fuglefestival 2016 var et samarbeid mellom NOF Lista Fuglestasjon og Besøkssenter våtmark Lista. Festivalhelgen bygget på de positive erfaringene vi hadde med Lista Fuglestasjons Jubileumshelg (25 år) i fjor. Til tross for et mer beskjedent opplegg var det god oppslutning og stor entusiasme blant deltakerne under helgens festival!

Om arrangementet var mer beskjedent enn i fjor, viste området seg fra sin beste side når det gjelder fugletrekket. Både fredag og søndag var gode trekkdager. Mens det på lørdagen antallsmessig var nokså lite fugl i området, manglet det ikke på både overraskende og flotte observasjoner, der flere sjeldenheter dukket opp under x-maratonen, som foregikk i et strålende vær etter at den sure nordvesten la seg om morgenen.


Fredag kveld var det fuglepub med quiz i Nordberg Fort. Det var 5 lag med totalt 16 deltakere som ble utfordret av quizmaster Jan Erik Røer, som på kyndig og retorisk vis presenterte spørsmålene utover kvelden. Konkurransen tok til dels utgangspunkt i den ny boka «Store Færder Fuglestasjon gjennom 50 år», som tar for seg det kartmateriale informasjon om stedets vegetasjon, geologi, furhistorie og historikken om selve stasjonen. Etter mange utfordrende spørsmål var Sigmund Tveiten og Espen Sundet Nilsen premiert som seierherrer.

Lørdag var den store feltdagen. Det var oppmøte kl. 05:45 ved turistinformasjonen på Lista Fyr for de som skulle delta på Lista Fugle-x-Maraton. Her skulle man sette sammen lag som skulle registrerte flest mulig arter i Farsund kommune mellom kl. 06 og 18. Det var 7 lag med totalt 22 deltakere i konkurransen. Aïda López, Jan Erik Røer og Jonas Langbråten var dommere i konkurransen. Lagene registrerte totalt 138 arter i Farsund kommune denne dagen, 4 lag passerte 100 arter og to av de fant 112. Disse to lagene var "Team OA" og "Ølbil". De sjeldne artene som var funnet i løpet av dagen ble balearlire (funnet av Aust Agder), dverglerke (funnet av Ølbil), nøttekråke (funnet av Likbil), haukugle (funnet av OA) og isfugl (funnet av OA)!

Om kvelden var det middag i Nordberg Fort, og 27 personer hadde meldt sin ankomst til middagen. Etter middagen var det foredrag "Sjøfugl på skjermen" av NRK Naturs Trond Berg om TV-satsingen fra fuglefjellet.

Etter det flotte foredraget var det klart for å kåre norgesmester i fuglekikking. Det ble gjort ved at deltakerne fra de beste lagene i Lista F-x-M på nytt ble testet med vanskelige bilder som skulle identifiseres til art, men også bilder av fugleflokker som ganske raskt skulle estimeres til antall. Til slutt var det Akershus-ornitologen Andreas Gullberg som satt igjen som vinner av konkurransen, og som rettmessig kan smykke seg med tittelen norgesmester i fuglekikking 2016.

Mens lørdag var den store feltdagen, skulle søndag være publikumsdagen. Det var mange fugler i felt på søndag og mange forskjellige arter dukket opp som ble ikke sett dagen før på maratonet. På Lista fyr var det planlagt forskjellige arrangementer på søndagen. Man kunne delta på ringmerking godt assistert av stasjonspersonalet. Fra kl. 12 var det fugleaktiviteter for barn og nybegynnere, der man bl.a. kunne delta på mini-birdrace ved Fyret, natursti, fuglekasse verksted og foredrag i Galleriet.

På fyret var det sommermarked med Natur og Fritid stand og andre hjemmelaget lokale produkter.


Comments
Nobody has commented here yet. You can be the first to comment here!
Add your comment
You must be logged in to add comments!

Ringing numbers
Sorry, but we are outside of the spring and autum seasons.
Detailed log

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Seasonal deviation
Eurasian Jay5-99%
Little Stint7-97%
European Reed Warbler4-95%
Northern Lapwing123-94%
Tengmalm´s Owl3-93%
Pink-footed Goose3053+1572%
Common Crane72+438%
White-tailed Eagle41+328%
Black Redstart36+318%
Mute Swan293+316%
View deviation of seasons
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Report from autumn 2020
  Record number of Pink-footed Goose during autumn 2020 at Lista!
  Greylag goose on Lista and Jomfruland - a summary of 30 years of counting data
  Great Bird Festival!
  Report from spring 2020

Nyheter fra NOF
Hagefugltellingen – vinterens...
Hav og kyst under press - vi...
Nok et moderat år ved...
Fristen for å søke NOFs fond...
Årets fugl 2021 – gulspurv
Dette engasjerte oss i 2020
Viktige milepæler for...
God jul og godt nytt år fra...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793