Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019/20
Frivillige 2015-2018
Vedtekter
Fuglevakta
Stasjonsområde
Skoleprosjekt
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2020
1957-2010
Transport
Kontakt
Kjøp og støtt oss
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden


Deltakere på Lista Fugle-x-Maraton, 2016
Deltakere på Lista Fugle-x-Maraton, 2016
Flott Fuglefestival!

Fuglekasse verksted
Fuglekasse verksted

Fuglequiz lag
Fuglequiz lag

Artsliste etter 1/2 maraton, kl.12
Artsliste etter 1/2 maraton, kl.12

Trond Berg foredrag (NRK-stunt i fuglefjellet)
Trond Berg foredrag (NRK-stunt i fuglefjellet)

Lista Fuglefestival 2016 var et samarbeid mellom NOF Lista Fuglestasjon og Besøkssenter våtmark Lista. Festivalhelgen bygget på de positive erfaringene vi hadde med Lista Fuglestasjons Jubileumshelg (25 år) i fjor. Til tross for et mer beskjedent opplegg var det god oppslutning og stor entusiasme blant deltakerne under helgens festival!

Om arrangementet var mer beskjedent enn i fjor, viste området seg fra sin beste side når det gjelder fugletrekket. Både fredag og søndag var gode trekkdager. Mens det på lørdagen antallsmessig var nokså lite fugl i området, manglet det ikke på både overraskende og flotte observasjoner, der flere sjeldenheter dukket opp under x-maratonen, som foregikk i et strålende vær etter at den sure nordvesten la seg om morgenen.


Fredag kveld var det fuglepub med quiz i Nordberg Fort. Det var 5 lag med totalt 16 deltakere som ble utfordret av quizmaster Jan Erik Røer, som på kyndig og retorisk vis presenterte spørsmålene utover kvelden. Konkurransen tok til dels utgangspunkt i den ny boka «Store Færder Fuglestasjon gjennom 50 år», som tar for seg det kartmateriale informasjon om stedets vegetasjon, geologi, furhistorie og historikken om selve stasjonen. Etter mange utfordrende spørsmål var Sigmund Tveiten og Espen Sundet Nilsen premiert som seierherrer.

Lørdag var den store feltdagen. Det var oppmøte kl. 05:45 ved turistinformasjonen på Lista Fyr for de som skulle delta på Lista Fugle-x-Maraton. Her skulle man sette sammen lag som skulle registrerte flest mulig arter i Farsund kommune mellom kl. 06 og 18. Det var 7 lag med totalt 22 deltakere i konkurransen. Aïda López, Jan Erik Røer og Jonas Langbråten var dommere i konkurransen. Lagene registrerte totalt 138 arter i Farsund kommune denne dagen, 4 lag passerte 100 arter og to av de fant 112. Disse to lagene var "Team OA" og "Ølbil". De sjeldne artene som var funnet i løpet av dagen ble balearlire (funnet av Aust Agder), dverglerke (funnet av Ølbil), nøttekråke (funnet av Likbil), haukugle (funnet av OA) og isfugl (funnet av OA)!

Om kvelden var det middag i Nordberg Fort, og 27 personer hadde meldt sin ankomst til middagen. Etter middagen var det foredrag "Sjøfugl på skjermen" av NRK Naturs Trond Berg om TV-satsingen fra fuglefjellet.

Etter det flotte foredraget var det klart for å kåre norgesmester i fuglekikking. Det ble gjort ved at deltakerne fra de beste lagene i Lista F-x-M på nytt ble testet med vanskelige bilder som skulle identifiseres til art, men også bilder av fugleflokker som ganske raskt skulle estimeres til antall. Til slutt var det Akershus-ornitologen Andreas Gullberg som satt igjen som vinner av konkurransen, og som rettmessig kan smykke seg med tittelen norgesmester i fuglekikking 2016.

Mens lørdag var den store feltdagen, skulle søndag være publikumsdagen. Det var mange fugler i felt på søndag og mange forskjellige arter dukket opp som ble ikke sett dagen før på maratonet. På Lista fyr var det planlagt forskjellige arrangementer på søndagen. Man kunne delta på ringmerking godt assistert av stasjonspersonalet. Fra kl. 12 var det fugleaktiviteter for barn og nybegynnere, der man bl.a. kunne delta på mini-birdrace ved Fyret, natursti, fuglekasse verksted og foredrag i Galleriet.

På fyret var det sommermarked med Natur og Fritid stand og andre hjemmelaget lokale produkter.


Kommentar
Ingen har kommentert her ennå. Du kan bli den første til å kommentere her!
Legg til din kommentar
Du må være pålogget for å legge inn kommentarer!

Merketall
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene.
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Nøtteskrike5-99%
Dvergsnipe7-97%
Rørsanger4-95%
Vipe123-94%
Perleugle3-93%
Kortnebbgås3053+1572%
Trane72+438%
Havørn41+328%
Svartrødstjert36+318%
Knoppsvane293+316%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Rapport fra høst 2020
  Rekordantall av kortnebbgås på Lista høsten 2020!
  Grågås på Lista og Jomfruland - en oppsummering av 30 års telledata
  Flott Fuglefestival!
  Rapport fra vår 2020

Nyheter fra NOF
Hagefugltellingen – vinterens...
Hav og kyst under press - vi...
Nok et moderat år ved...
Fristen for å søke NOFs fond...
Årets fugl 2021 – gulspurv
Dette engasjerte oss i 2020
Viktige milepæler for...
God jul og godt nytt år fra...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793