Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Fuglefestival 2019
Program
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Om oss
Frivillige 2017/18
Frivillige 2015/16
Vedtekter
Stasjonsområde
Fuglevakta
Skoleprosjekt
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2018
1957-2010
Transport
Kontakt
Kjøp og støtt oss
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden







Ukas fugl - Grågås

Grågås -Anser anser-

Grågåsa er velkjent for mange. Den har økt i antall og utvidet sine hekkeområder, og finnes både langs kysten og i våtmarker i innlandet. I tillegg er det en fugl som lager mye lyd, og som er iøynefallende da den flyr i karakteristiske plogformasjoner på trekk.

Grågåsa er en stor og kraftig fugl. Fjærdrakten er lysegrå, og nebbet er oransje/rosa mens beina er rosaaktig, noe som skiller den fra andre grå gjess som kan sees hos oss.

De fleste norske grågjessene overvintrer i Vest-Europa. Noen få kan også overvintre i Norge, men de fleste oppholder seg her fra mars til oktober.


Data materialet fra Lista Fuglestasjon siden 1990:



Observasjoner per år på Lista Fuglestasjon
Denne grafen viser antall observasjoner fordelt på år. Den gule linja er gjennomsnittet for alle år. Merk at observasjonene i 2018 vil bli fullført i november.






Merketall
Denne sesongen307
I dag0
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Havhest2-98%
Svartmeis2-97%
Lappspove1-94%
Toppmeis1-90%
Grankorsnebb3-89%
Toppand432+736%
Toppskarv4558+493%
Sandsvale117+344%
Musvåk31+297%
Gransanger193+235%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Den Skandinaviske Trippelen
  Rapport fra høsten 2018
  Begynnerkurs i ringmerking: 04.-05. mai 2019
  Ukasfugl - Merlin
  LISTA FUGLEFESTIVAL 2018

Nyheter fra NOF
Nye hubrofunn må føre til...
Informasjon om fugleunger
Første runde av Fotonøtta i...
Frikjent for å ha skutt...
Ønsker å ofre myra for...
Verdens storspovedag – 21....
Krykkja er en sterkt truet...
Felles utspill om raudåte -...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793