Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Støtt oss
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019/20
Frivillige 2015-2018
Stasjonsområde
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2020
1957-2010
Fuglevakta
Vedtekter
Transport
Kontakt
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden


Frivillige 2019/20

Lista Fuglestasjon tilbyr frivillige å være ved stasjonen for å biologisk og ornitologisk praksis. De frivillige kan være studenter som trenger dette i forbindelse med sitt studium eller utdannelse, eller folk som har lyst til å lære om ringmerking og stasjonsarbeidet.

På denne siden forteller vi litt om dem som er eller har vært frivillige ved stasjonen.

I 2020:

Anne-Marie bilde

Christian Stolz
Christian er en tysk fugletitter som studerte biologi i både Bodø og Tromsø. Han avsluttet studiene med en masteroppgave om snøspurvens næringen på Svalbard. Etter en høstsesong på Skagen fuglestasjon er han nå ivrig med å få mer praktisk erfaring med ringmerking og fylle Norgeslisten hans med sørlige arter.

I 2019:

Anne-Marie bilde

Grigory Evtukh
Grigory er fra Moskva. Han er masterstudent ved Moskva statsuniversitet, og har spesialisert seg på fuglesystematikk. Dessuten liker han å reise og synes Lista er et fantastisk sted å møte mennesker fra andre land som også elsker fugler. Dette er andre gangen Grigory kommer til Lista. Han vil gå dypere inn i ringmerking og fugletrekk.

Anne-Marie bilde

Christina Ninou
Christina er fra Athen, Hellas. Hun er lidenskapelig opptatt av både reising og fugler. Etter å ha tatt sin mastergrad i natur og miljøforvaltning har hun besøkt fuglestasjoner i forskjellige land, der hun har tatt del i vitenskapelig forskning og frivillige oppgaver. Hennes mål er å jobbe innen ornitologi.

Anne-Marie bilde

Koen Stork
Koen er fra Texel, Nederland. Han tar et hvileår og vil studere biologi neste år. Han er en fanatisk fuglekikker og er spesielt interessert i identifisering av fugler og i å finne sjeldne fugler. Han kommer til Lista som en del av Den Skandinaviske Trippelen. Her er hovedmålet hans å utvide sin kunnskap om fugletrekk, identifisering og myting.

Anne-Marie bilde

Alina Krämer
Alina er en fuglekikker fra Münster, Tyskland. Hun studerer landskapsøkologi og skriver bacheloroppgaven sin om jordbruksfugler. Hun har lært om fugleidentifikasjon gjennom praksis i universitetet, ekskursjoner, overvåking og aktiviteter i fritiden. På Lista ønsker hun å forsterke kunnskapen sin om sjøfugler og forbedre ringmerkingsferdighetene sine.

Jordy bilde

Jordy Kwaks
Jordy er fra Groningen i Nederland og studerer anvendt biologi. Han har kommet til Lista i sommer for å forbedre sine identifikasjonskunnskaper og lære å ringmerke. Han ringmerket faktisk sin første fugl på Lista! Han er interessert i dyrelivs overvåking, men hans hovedinteresse er fugler. Han ønsker å videreføre sin karriere innen ornitologi etter studiene.

Paulina bilde

Paulina Camarena
Paulina kommer fra México, og har bakgrunn i biologi og naturvern. Hun har deltatt i flere fuglestasjoner, hovedsakelig fokusert på trekkende rovfugler i Mexico, USA og Georgia. Hun er interessert i hvordan folks kunnskap og oppfatninger om fugler kan påvirke bevaringen. Nå har hun valgt Lista for å forbedre ferdighetene på sjøfugltrekk og europeiske fuglearter.

Tohar bilde

Tohar Tal
Tohar er en ung fuglekikker fra Amsterdam som kom rett til Lista etter å kikke på fugler i Mexico, Israel og Georgia. Han har talt rovfugler i en full høstsesong i Georgia for Batumi Raptor Count. Lista syntes å være det rette stedet for å forbedre sin ringmerkingskompetanse og utvide sin kunnskap om sjøfugltrekk.

Anne-Marie bilde

Anna Moulin
Anna har studert zoologi fra University of Exeter, i Storbritannia. Hun har vært interessert i fugler hele livet og har nylig kommet tilbake fra den peruanske regnskogen, hvor hun studerte araer, papegøyer og parakitter. Nå er hun en del av "den Skandinaviske Trippelen" og ønsker å lære mer om å fugletrekk og europeiske fugler.
Merketall
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene.
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Nøtteskrike5-99%
Dvergsnipe7-97%
Rørsanger4-95%
Vipe123-94%
Perleugle3-93%
Kortnebbgås3053+1572%
Trane72+438%
Havørn41+328%
Svartrødstjert36+318%
Knoppsvane293+316%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Vi har VIPPS! ;-)
  Årsrapporten 2020 er tilgjengelig!
  Begynnerkurs i ringmerking: 1.-2. mai 2021
  Rapport fra høst 2020
  Rekordantall av kortnebbgås på Lista høsten 2020!

Nyheter fra NOF
Stor tilbakegang i Opplands...
Hagefugltellingen – vinterens...
Hav og kyst under press - vi...
Nok et moderat år ved...
Fristen for å søke NOFs fond...
Årets fugl 2021 – gulspurv
Dette engasjerte oss i 2020
Viktige milepæler for...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793