Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Støtt oss
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019-2021
Frivillige 2015-2018
Stasjonsområde
Norgeslisten
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2021
1957-2010
Fuglevakta
Vedtekter
Transport
Kontakt
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden


Frivillige 2019-2021

Lista Fuglestasjon tilbyr frivillige å være ved stasjonen for å biologisk og ornitologisk praksis. De frivillige kan være studenter som trenger dette i forbindelse med sitt studium eller utdannelse, eller folk som har lyst til å lære om ringmerking og stasjonsarbeidet.

På denne siden forteller vi litt om dem som er eller har vært frivillige ved stasjonen.

I 2021:

Anne-Marie bilde

Anne-Marie Austad
Anne-Marie er tilbake på Lista etter femårs fravær. I løpet av disse årene har hun fått A-ringmerkings lisens, fullført studier i økologi og vært feltarbeider for fugleforsknings prosjekter i Amazonas, Arktisk Sibir og Bjørnøya. På Lista fortsetter hun å forbedre sine felt- og ringmerkingsferdigheter.


Anne-Marie bilde

Johanna Klein
Johanna kommer fra Tyskland og har spesiell interesse for plumologi, illustrasjon og taksidermi. Hun har lenge vært interessert i ornitologi og planlegger å studere det i fremtiden. Hun kom til Lista for å forbedre ferdighetene sine i felt og utvide erfaring i ringmerking for å få ringmerkingslisens.


Anne-Marie bilde

Lara Beckmann
Lara flyttet til Norge i fjor sommer for sine masterstudier. Hun fokuserer vanligvis på mangfoldet av marine virvelløse dyr, men er interessert i fuglekikking på fritiden. Hun synes overvåking er en viktig måte å bidra til naturforvaltning. Det er derfor hun bestemte seg for å bidra med telling av trekkfugler og ønsker også å forbedre ferdighetene sine i felt.

Anne-Marie bilde

Adrien Brun
Adrien kommer fra Frankrike, men har nylig flyttet til Norge. Han er økolog, og har spesialisert seg på overvåking av fugletrekket. Derfor lette han etter et sted å telle trekkfugler om våren, og meldte seg derfor som frivillig på Lista. Han er også dyrelivskunstner, som tegner og maler det han ser gjennom kikkerten sin. Han har i tillegg også jobbet som polarguide på Svalbard, Grønnland og i Antarktis.

I 2020:

Anne-Marie bilde

Christina Ninou
Christina er fra Athen, Hellas. Etter å ha besøkt Lista høst 2019, bestemte hun seg for å komme tilbake for hele høstsesongen 2020! Hun har kommet for å bruke mer tid på å forbedre feltarbeidskunnskapene sine. Hennes intensjon har alltid vært å utvide hennes kunnskap og erfaring innen de anvendte metodene som brukes innen dette feltet.

Anne-Marie bilde

Christian Stolz
Christian er en tysk fugletitter som studerte biologi i både Bodø og Tromsø. Han avsluttet studiene med en masteroppgave om snøspurvens næringen på Svalbard. Etter en høstsesong på Skagen fuglestasjon er han nå ivrig med å få mer praktisk erfaring med ringmerking og fylle Norgeslisten hans med sørlige arter.


I 2019:

Anne-Marie bilde

Grigory Evtukh
Grigory er fra Moskva. Han er masterstudent ved Moskva statsuniversitet, og har spesialisert seg på fuglesystematikk. Dessuten liker han å reise og synes Lista er et fantastisk sted å møte mennesker fra andre land som også elsker fugler. Dette er andre gangen Grigory kommer til Lista. Han vil gå dypere inn i ringmerking og fugletrekk.

Anne-Marie bilde

Christina Ninou
Christina er fra Athen, Hellas. Hun er lidenskapelig opptatt av både reising og fugler. Etter å ha tatt sin mastergrad i natur og miljøforvaltning har hun besøkt fuglestasjoner i forskjellige land, der hun har tatt del i vitenskapelig forskning og frivillige oppgaver. Hennes mål er å jobbe innen ornitologi.

Anne-Marie bilde

Koen Stork
Koen er fra Texel, Nederland. Han tar et hvileår og vil studere biologi neste år. Han er en fanatisk fuglekikker og er spesielt interessert i identifisering av fugler og i å finne sjeldne fugler. Han kommer til Lista som en del av Den Skandinaviske Trippelen. Her er hovedmålet hans å utvide sin kunnskap om fugletrekk, identifisering og myting.

Anne-Marie bilde

Alina Krämer
Alina er en fuglekikker fra Münster, Tyskland. Hun studerer landskapsøkologi og skriver bacheloroppgaven sin om jordbruksfugler. Hun har lært om fugleidentifikasjon gjennom praksis i universitetet, ekskursjoner, overvåking og aktiviteter i fritiden. På Lista ønsker hun å forsterke kunnskapen sin om sjøfugler og forbedre ringmerkingsferdighetene sine.

Jordy bilde

Jordy Kwaks
Jordy er fra Groningen i Nederland og studerer anvendt biologi. Han har kommet til Lista i sommer for å forbedre sine identifikasjonskunnskaper og lære å ringmerke. Han ringmerket faktisk sin første fugl på Lista! Han er interessert i dyrelivs overvåking, men hans hovedinteresse er fugler. Han ønsker å videreføre sin karriere innen ornitologi etter studiene.

Paulina bilde

Paulina Camarena
Paulina kommer fra México, og har bakgrunn i biologi og naturvern. Hun har deltatt i flere fuglestasjoner, hovedsakelig fokusert på trekkende rovfugler i Mexico, USA og Georgia. Hun er interessert i hvordan folks kunnskap og oppfatninger om fugler kan påvirke bevaringen. Nå har hun valgt Lista for å forbedre ferdighetene på sjøfugltrekk og europeiske fuglearter.

Tohar bilde

Tohar Tal
Tohar er en ung fuglekikker fra Amsterdam som kom rett til Lista etter å kikke på fugler i Mexico, Israel og Georgia. Han har talt rovfugler i en full høstsesong i Georgia for Batumi Raptor Count. Lista syntes å være det rette stedet for å forbedre sin ringmerkingskompetanse og utvide sin kunnskap om sjøfugltrekk.

Anne-Marie bilde

Anna Moulin
Anna har studert zoologi fra University of Exeter, i Storbritannia. Hun har vært interessert i fugler hele livet og har nylig kommet tilbake fra den peruanske regnskogen, hvor hun studerte araer, papegøyer og parakitter. Nå er hun en del av "den Skandinaviske Trippelen" og ønsker å lære mer om å fugletrekk og europeiske fugler.
Merketall
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene.
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Nøttekråke4-97%
Kanadagås1-96%
Dompap10-96%
Spettmeis2-95%
Flaggspett7-95%
Svartstrupe113+1165%
Furukorsnebb623+1084%
Bjørkefink98752+401%
Jaktfalk28+374%
Svarthalespove69+366%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Høstrapport fra 2021
  Lista Bird Race 2021
  Ringmerkingstall 45% under gjennomsnittet så langt i høst!
  Frivillig til høsten søkes!
  Rapport fra våren 2021

Nyheter fra NOF
En ny svak høstsesong i 2021...
Ny rødliste viser at...
Ny rapport: Enorm tilbakegang...
Musespurv – ny art for Norge
Fuglearter i tilbakegang...
Ringmerkere i Finnmark...
Tredje runde av Fotonøtta i...
Engasjer deg for våre...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793