Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Fuglefestival 2018
Program
Foredrag
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Om oss
Frivillige 2018
Frivillige 2017
Frivillige 2016
Frivillige 2015
Vedtekter
Stasjonsområde
Fuglevakta
Skoleprosjekt
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2018
1957-2010
Transport
Kontakt
Kjøp og støtt oss
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden


Frivillige 2016

Lista Fuglestasjon tilbyr frivillige å være ved stasjonen for å biologisk og ornitologisk praksis. De frivillige kan være studenter som trenger dette i forbindelse med sitt studium eller utdannelse, eller folk som har lyst til å lære om ringmerking og stasjonsarbeidet.

På denne siden forteller vi litt om dem som er eller har vært frivillige ved stasjonen.


Anne-Marie bilde
Nick Hart
Nick vokste opp i Zimbabwe. Han startet å kikke på fugler som en ung. Han begynte å ringmerke i Zimbabwe og fortsatte i Australia, hvor han studerer zoologi og genetikk ved universitetet. For tiden er han på en tre måneders ferie tur i Europa. Han har kommet til Lista og vil jobbe som frivillig i en måned. Selv om han har hatt lisens i 7 år, er Lista Fuglestasjon det første stedet i Europa hvor han ringmerker fugler!

Anne-Marie bilde
Charlotte Hallerud
Charlotte har en mastergrad i biologi fra NTNU, og det var under dette studiet at interessen for fugl og ringmerking dukket opp. Hun deltok på ringmerkingskurs på Lista i mai, og er nå tilbake som frivillig for å få mer trening i ringmerking og lære mer om overvåking av fugl! Hun jobber også for å få ringmerkinglisens i nær framtid.

Anne-Marie bilde
Robin Joy
Robin kommer fra sørvestlige England. Han er i sitt siste år av en naturvitenskapelig grad. Etter fugletitting da han var en ung gutt har han gjenoppdaget interessen for fugler i de siste årene. Etter å ha vært frivillig på en kaie-studie i Storbritannia, har han kommet til Lista for å lære om ringmerking! Han vil også forbedre seg om identifisering og få litt erfaring med overvåking. Han har ringmerket sine første fuglene her på Lista, den første var en fuglekonge!

Anne-Marie bilde
Einar Selvåg
Einar kommer fra Tysvær utenfor Haugesund. Interessen hans for fugler startet da han var i 10 års alderen. Nå for tiden bruker han mest tid på ringmerking, men tar også en fugletur inni mellom. Denne høsten har han permisjon fra jobben sin som kokk. Han har da valgt å bruke noe av tiden på fugler og skal være frivillig på Lista Fuglestasjon i 2 uker. Her skal han hjelpe til med ringmerking og telling av fugler!

Anne-Marie bilde
Karin Schlechta
Karin er en profesjonell musiker. Hun studerte fiolin ved konservatoriet i Wien (AUT). Hun spiller i flere orkestre i Wien og er i tillegg lærer i fiolin på en musikkskole. Siden hennes sabbatsår i Australia i 2010 bruker hun mye tid på fugler og det meste av sin fritid til fugletitting. Hun har også studert biologi for å få en bedre forståelse av naturen ved Universitetet i Wien. Hun har besøkt flere fuglestasjoner rundt i verden i Australia, Canada, Sverige og Østerrike. Hun er ivrig etter å forbedre sjøfugl identifikasjons ferdigheter og hun ønsker å få mer ringmerkingserfaring ved hjelp av Lista-Teamet.
Anne-Marie bilde
Anne-Marie Austad
Tilbake til Lista for tredje gang, noen dager her trenger jeg å sette inn i kalendere, blitt veldig glad i stedet! Nå har jeg unnagjort første året av bachelor i økologi og naturforvaltning på NMBU. Interrresen for fugler og annet i naturen vokser stadig og kjønner mer og mer hvor viktig det er med innsamlig av standarisert data. Håper å få til flere turer ut hit utover høsten og til våren.
Anne-Marie bilde
Karmele Gallastegi
Karmele kommer fra Baskerland. Etter å ha studert skogforvaltning , begynte hun å ringmerke som frivillig. Det likte hun så godt at hun bestemte seg for å trene seg opp til å bli ringmerker. Nå er hun på Lista for å få mer kunnskap om sjøfugl identifikasjon. Hun får også forberedt seg på ringmerkingseksamen mens hun møter nye mennesker. I Aranzadi Society of Sciences ble hun kjent med Svana.
Anne-Marie bilde
Svana Rogalla
Svana er en tysk student innen landskapsøkologi. Karmele og Svana ble så gode venner, at de har kommet sammen til Lista og vil reise rundt i Norge de neste ukene. Svana, som begynte å ringmerke i Aranzadi, har jobbet med havskilpadder i Hellas, snoker i Tyskland og photoidentifisering av hval på Island. Nå ser hun frem til å telle sjøfugltrekk og ringmerke med oss.

Anne-Marie bilde
Njål Sølvberg
Njål er fra Sandnes men bodde på Lista fra 1963 til 1971. Han har vært medlem i NOF siden 1964 og er nå pensjonist. Njål ønsker å lære mer om ornitologi ved å bli med på standarisert ringmerking og stasjonsarbeidet. Njål har en fritidsbolig på Lista og har nå tid og anledning til å være en mer aktiv ringmerker og fuglekikker. Han kommer til fuglestasjonen ganske ofte og er svært nyttig!Merketall
Denne sesongen121
I dag121
Topp 3 i dag:
Gråspurv25
Bokfink24
Løvsanger23
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Beklager, men vi mangler data for denne sesongen. Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Ukas fugl - Tornirisk
  Ukas fugl - Taksvale
  Rapport fra våren 2018
  Begynnerkurs i ringmerking: 11.-12. august 2018
  Ukas fugl - Tårnseiler

Nyheter fra NOF
Løse fasaner og andre fugler
Tyrifjorden våtmarkssystem:...
Hva skjer med kongeørna? -...
Hogger flest trær når...
Sukkerrørsmettene komponerer...
Nå skal lidelsene hos...
Mørkmyrhauk - ny art for Norge
Middelhavssteinskvett i...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793