Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Støtt oss
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019-2023
Frivillige 2015-2018
Stasjonsområde
Norgeslisten
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2024
1957-2010
Fuglevakta
Vedtekter
Transport
Kontakt
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på sidenFrivillige 2019-2023

Lista Fuglestasjon tilbyr frivillige å være ved stasjonen for å biologisk og ornitologisk praksis. De frivillige kan være studenter som trenger dette i forbindelse med sitt studium eller utdannelse, eller folk som har lyst til å lære om ringmerking og stasjonsarbeidet.

På denne siden forteller vi litt om dem som er eller har vært frivillige ved stasjonen.

I 2023:

Anne-Marie bilde

Peter Wijnsouw
Peter er en ivrig fuglekikker og naturalist fra Belgia. Hans største interesse ligger i fugletrekket, som gjør at han valgte å komme til Lista slik at han kan få mer erfaring med forskjellige arter og nyte fuglekikking sammen med andre mennesker. Et mål for ham er å få en bedre forståelse av myting og aldersbestemmelse av fugler.

Anne-Marie bilde

Lasse Hechroth
Lasse er fra Tyskland. Han var ferdig med studiekompetanse i vår og tar et friår før han vil studere miljøvitenskap. Han har vært interessert i fugler siden han var barn og kom til Lista fordi han ønsker å se mye fugl av litt andre arter, ringmerke ofte og ha det bra på et fint sted med flotte mennesker. Målet hans er å lære mer om fugletrekk i Norge, og studere videre kjønnsbestemmelse og alder av fugler.

Anne-Marie bilde

Sara Carrillo
Sara kommer fra Spania. Hun har fullført sin grad i biologi av organismer, populasjoner og økosystemer i Toulouse, Frankrike. I år arbeider hun ved ulike prosjekter, der hun kan forbedre ferdighetene sine med viltovervåking, før hun begynner sin mastergrad. Hennes store interesse for fugler og ringmerking, gjør at hun blir på Lista hele våren.

I 2022:

Anne-Marie bilde

Timo Meißner
Timo er fra Tyskland. Han jobber som tekniker i fiskerivitenskap ved Havforskningsinstituttet i Bergen. Han har alltid vært veldig knyttet til naturen, og da han begynte å jobbe med havforskning ble han mer interessert i fugler. Vanlige fugler og å finne sjeldne fugler gir den samme store opplevelsen for ham, og han setter stor pris på å være med oss for å forbedre sine egne ferdigheter.

Anne-Marie bilde

Pep Cantó
Pep er en lidenskapelig ornitolog og ringmerker med mer enn 20 års erfaring. Dette er andre gang han er på Lista og har kommet tilbake for å bli bedre kjent med fugleartene fra nord Europa, deres mytestrategier, fenologi og sesongmessige bevegelser, samt til prosjektene Lista Fuglestasjon gjennomfører.

Anne-Marie bilde

Katja Siegemund
Katja har nettopp fullført sin bachelorgrad i landskapsøkologi i Münster, Tyskland. Interessen for ornitologi ble vekket under forelesninger, som hun fulgte opp med fuglekikking med venner og en avhandling om hakkespettmangfold. Hun har nylig vært på Helgoland og har kommet til Lista for å forbedre ferdighetene sine.

Anne-Marie bilde

Antonin Chesneau
Antonin kommer fra Frankrike. Han studerer for tiden landbruk og miljø. Arbeidsfeltet hans er hovedsakelig jordbruksfugler og er medlem av styret for en lokallag i Birdlife France. Han kom til Lista for å forbedre sin erfaring innen identifikasjon og håndtering av fugler. Han vil gjerne få ringmerkingslisens i fremtiden.


Anne-Marie bilde

Hanelie Sidhu
Hanelie er fra Augsburg i Tyskland. Hun studerer landskapsarkitektur og -planlegging men har tatt et semester fri for å komme til Lista etter å ha vært ved Blåvand og Skagen fuglestasjoner i Danmark. Hennes mål er å forbedre ferdighetene hennes med ringmerking og fuglekikking, og se mange flotte fugler. Hun vil også vite litt om Norges vakre landskap og natur.


Anne-Marie bilde

Emma Mayer
Emma er fra Freiburg, Tyskland. For tiden tar hun et friår og skal begynne å studere biologi etterpå. Uten mye erfaring, har hun en dyp interesse for Norge, miljø og selvfølgelig fugler. Hun har kommet til Lista i løpet av våren for å forbedre sin fugleidentifikasjon ferdigheter, lære om ringmerking og få litt erfaring i feltarbeid.


Anne-Marie bilde

Oddvin Lund
Oddvin har, i sitt femtiende år som fuglekikker, nylig blitt pensjonist og bidrar gjerne i langsiktig vitenskaplig forskning. Han er i dag styreleder i Nesodden lokallag (BirdLife Norge). Han liker å hjelpe til på Lista fuglestasjon som en veldrevet virksomhet med høy aktivitet, og å oppleve Lista som en plass hvor «hva som helst kan dukke opp når som helst»!


I 2021:

Anne-Marie bilde

Anne-Marie Austad
Anne-Marie er tilbake på Lista etter femårs fravær. I løpet av disse årene har hun fått A-ringmerkings lisens, fullført studier i økologi og vært feltarbeider for fugleforsknings prosjekter i Amazonas, Arktisk Sibir og Bjørnøya. På Lista fortsetter hun å forbedre sine felt- og ringmerkingsferdigheter.


Anne-Marie bilde

Johanna Klein
Johanna kommer fra Tyskland og har spesiell interesse for plumologi, illustrasjon og taksidermi. Hun har lenge vært interessert i ornitologi og planlegger å studere det i fremtiden. Hun kom til Lista for å forbedre ferdighetene sine i felt og utvide erfaring i ringmerking for å få ringmerkingslisens.


Anne-Marie bilde

Lara Beckmann
Lara flyttet til Norge i fjor sommer for sine masterstudier. Hun fokuserer vanligvis på mangfoldet av marine virvelløse dyr, men er interessert i fuglekikking på fritiden. Hun synes overvåking er en viktig måte å bidra til naturforvaltning. Det er derfor hun bestemte seg for å bidra med telling av trekkfugler og ønsker også å forbedre ferdighetene sine i felt.

Anne-Marie bilde

Adrien Brun
Adrien kommer fra Frankrike, men har nylig flyttet til Norge. Han er økolog, og har spesialisert seg på overvåking av fugletrekket. Derfor lette han etter et sted å telle trekkfugler om våren, og meldte seg derfor som frivillig på Lista. Han er også dyrelivskunstner, som tegner og maler det han ser gjennom kikkerten sin. Han har i tillegg også jobbet som polarguide på Svalbard, Grønnland og i Antarktis.

I 2020:

Anne-Marie bilde

Christina Ninou
Christina er fra Athen, Hellas. Etter å ha besøkt Lista høst 2019, bestemte hun seg for å komme tilbake for hele høstsesongen 2020! Hun har kommet for å bruke mer tid på å forbedre feltarbeidskunnskapene sine. Hennes intensjon har alltid vært å utvide hennes kunnskap og erfaring innen de anvendte metodene som brukes innen dette feltet.

Anne-Marie bilde

Christian Stolz
Christian er en tysk fugletitter som studerte biologi i både Bodø og Tromsø. Han avsluttet studiene med en masteroppgave om snøspurvens næringen på Svalbard. Etter en høstsesong på Skagen fuglestasjon er han nå ivrig med å få mer praktisk erfaring med ringmerking og fylle Norgeslisten hans med sørlige arter.


I 2019:

Anne-Marie bilde

Grigory Evtukh
Grigory er fra Moskva. Han er masterstudent ved Moskva statsuniversitet, og har spesialisert seg på fuglesystematikk. Dessuten liker han å reise og synes Lista er et fantastisk sted å møte mennesker fra andre land som også elsker fugler. Dette er andre gangen Grigory kommer til Lista. Han vil gå dypere inn i ringmerking og fugletrekk.

Anne-Marie bilde

Christina Ninou
Christina er fra Athen, Hellas. Hun er lidenskapelig opptatt av både reising og fugler. Etter å ha tatt sin mastergrad i natur og miljøforvaltning har hun besøkt fuglestasjoner i forskjellige land, der hun har tatt del i vitenskapelig forskning og frivillige oppgaver. Hennes mål er å jobbe innen ornitologi.

Anne-Marie bilde

Koen Stork
Koen er fra Texel, Nederland. Han tar et hvileår og vil studere biologi neste år. Han er en fanatisk fuglekikker og er spesielt interessert i identifisering av fugler og i å finne sjeldne fugler. Han kommer til Lista som en del av Den Skandinaviske Trippelen. Her er hovedmålet hans å utvide sin kunnskap om fugletrekk, identifisering og myting.

Anne-Marie bilde

Alina Krämer
Alina er en fuglekikker fra Münster, Tyskland. Hun studerer landskapsøkologi og skriver bacheloroppgaven sin om jordbruksfugler. Hun har lært om fugleidentifikasjon gjennom praksis i universitetet, ekskursjoner, overvåking og aktiviteter i fritiden. På Lista ønsker hun å forsterke kunnskapen sin om sjøfugler og forbedre ringmerkingsferdighetene sine.

Jordy bilde

Jordy Kwaks
Jordy er fra Groningen i Nederland og studerer anvendt biologi. Han har kommet til Lista i sommer for å forbedre sine identifikasjonskunnskaper og lære å ringmerke. Han ringmerket faktisk sin første fugl på Lista! Han er interessert i dyrelivs overvåking, men hans hovedinteresse er fugler. Han ønsker å videreføre sin karriere innen ornitologi etter studiene.

Paulina bilde

Paulina Camarena
Paulina kommer fra México, og har bakgrunn i biologi og naturvern. Hun har deltatt i flere fuglestasjoner, hovedsakelig fokusert på trekkende rovfugler i Mexico, USA og Georgia. Hun er interessert i hvordan folks kunnskap og oppfatninger om fugler kan påvirke bevaringen. Nå har hun valgt Lista for å forbedre ferdighetene på sjøfugltrekk og europeiske fuglearter.

Tohar bilde

Tohar Tal
Tohar er en ung fuglekikker fra Amsterdam som kom rett til Lista etter å kikke på fugler i Mexico, Israel og Georgia. Han har talt rovfugler i en full høstsesong i Georgia for Batumi Raptor Count. Lista syntes å være det rette stedet for å forbedre sin ringmerkingskompetanse og utvide sin kunnskap om sjøfugltrekk.

Anne-Marie bilde

Anna Moulin
Anna har studert zoologi fra University of Exeter, i Storbritannia. Hun har vært interessert i fugler hele livet og har nylig kommet tilbake fra den peruanske regnskogen, hvor hun studerte araer, papegøyer og parakitter. Nå er hun en del av "den Skandinaviske Trippelen" og ønsker å lære mer om å fugletrekk og europeiske fugler.
Merketall
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene.
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Toppmeis1-94%
Snøspurv2-93%
Lappspurv3-90%
Knekkand2-88%
Brunsisik86-85%
Lomvi1720+1153%
Kortnebbgås166+1111%
Gulsanger61+842%
Tornskate179+786%
Alke797+743%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Ringmerker til høstsesongen 2024 søkes
  Begynnerkurs i ringmerking: 17.-18. august 2024
  Årsrapporten 2023 er tilgjengelig!
  Fuglefestival 2.-3. september 2023
  Rapport fra våren 2023

Nyheter fra NOF
Indianerbekkasin i Pasvik –...
Betydelig medlemsvekst i...
Unge fuglekikkere fra hele...
Tusenvis av hunder slippes...
Bjørn Olav Tveit er tildelt...
Miljøminister Andreas...
Eggsamling er fortsatt en...
Senterpartiet og «ørn»: Når...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793