Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Støtt oss
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019-2023
Frivillige 2015-2018
Stasjonsområde
Norgeslisten
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2024
1957-2010
Fuglevakta
Vedtekter
Transport
Kontakt
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på sidenLappsanger
Lappsanger
Lista Bird Race 2021

Team Cape May, laget som fant flest arter
Team Cape May, laget som fant flest arter

Fuglequiz
Fuglequiz
Jonas Langbråten var quizmaster, og presenterte en rekke bilder rett på veggen av FyrmesterboligenLørdag 28. august arrangerte vi Lista Bird Race. Det var i år et redusert program med bare Lista Bird Race, grilling og Quiz. Denne gangen var det ingen foredrag på lørdag eller publikumsdag på søndag. Til tross for et mer beskjedent opplegg, var det bra oppslutning og en ny art for stasjonen dukket opp i nettene!

Observasjonsområdet for Lista Bird Race var i år på samme måte som i fjor begrenset. Det dekket fuglestasjonsområdet ved fyret og Slevdalsvann. Været var godt på lørdag og vi drev med ringmerking både på fyret og ved Slevdalsvann. Totalt ble det observert 117 arter, 12 arter færre enn i fjor. Vi fikk imidlertid to nye «Racearter»: skjeggmeis og lappsanger!

Lappsangeren ble fanget i nettene ved fyret så alle deltakerne fikk se den! Dette var første funn av arten både for fuglestasjonsområdet og Farsund kommune. Det var ingen andre sjeldne arter som ble funnet i løpet av dagen som resulterte i ekstrapoeng. Imidlertid ble det en jaktfalk sett. Den holdt seg i området hele dagen.

Noen lag startet dagen med å kikke etter sjøfugl ved Lista fyr. Deretter spredte lagene seg rundt i fuglestasjonsområdet og Slevdalsvann. Til sammen registrerte alle lagene 117 arter denne gangen (129 arter i fjor). De 3 beste lagene fant henholdsvis 101, 98 og 96 arter. Disse lagene var team "Cape May", "Lifu Team" og "Alcatraz", de samme lagene som var på topp i fjor.

I år som i fjor, kunne både konkurrentene og andre tilreisende fuglefolk nyte god grillmat etter endt Bird Race på kvelden. Denne gangen var det grilling og quiz på i gallerihagen på selve Lista Fyr. Etter grilling var det tid for å kåre «Norgesmester i fuglekikking 2021». Jan Erik Røer takket alle for fremmøtet og innsatsen, og gikk gjennom resultatlisten fra dagens Bird Race.

Deretter ble deltakerne fra de tre lagene øverst på resultatlisten med videre til quizen som skulle kåre vinneren. Jonas Langbråten var quizmaster, og presenterte en rekke bilder rett på veggen av Fyrmesterboligen: Enkeltfugler som skulle artsbestemmes i løpet av noen få sekunder. En skikkelig prøve for ekte feltornitologer.

Vinneren ble til slutt, som i 2020 og 2019, Bjørn Mo fra «Cape May», mens Egil Ween fra samme laget tok andreplassen. Tredjeplassen gikk til den tidligere vinneren Andreas Gullberg fra laget «The Vikings».

Alle deltakerne besvarte en spørreundersøkelse for framtidige fuglefestivaler. Resultatene ble publisert på vår nettside og viste at folk er fornøyd med arrangementet slik det er nå.

Antall arter for 2021 er som følger:

101 Cape May, 98 Lifu Team, 96 Alcatraz, 92 The Vikings og 78 Hakkespettene.

For fullstendig artsliste klikk her.
Merketall
Denne sesongen252
I dag0
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Brunsisik1-98%
Snøspurv2-93%
Lappspurv1-90%
Toppmeis1-88%
Tyrkerdue1-84%
Låvesvale574+2935%
Lomvi1076+1991%
Alke503+1519%
Kortnebbgås163+1436%
Trane93+888%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Begynnerkurs i ringmerking: 17.-18. august
  Årsrapporten 2023 er tilgjengelig!
  Fuglefestival 2.-3. september
  Rapport fra våren 2023
  Ny rapport: Måling av elektromagnetiske feltstyrke fra fugleradar ved Lista fyr.

Nyheter fra NOF
Kraftlinjer og vindmøller...
Lille måltrost og den enda...
Fine hekkeflåter til ternene...
Statsforvalteren sier nei til...
Hotell i særklasse
Tusenvis av svarttrost: Hvor...
Kulturlandskapsarten...
BirdLife Norge reagerer på...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793