Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Støtt oss
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019-2023
Frivillige 2015-2018
Stasjonsområde
Norgeslisten
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2024
1957-2010
Fuglevakta
Vedtekter
Transport
Kontakt
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden
Arjan Dwarshuis imponerte alle de fremmøtte med et svært engasjert og inspirerende foredrag om sitt «Big Year» i 2016
LISTA FUGLEFESTIVAL 2018


Team Alcatraz, beste lag på Lista Bird Race med 117 arter.Team OA-2 var for første gang på Lista Bird Race i 2018.


Felles grilling på Nordberg Fort


Fuglepub - folk venter på quiz-en.


Norgesmester i fuglekikking ble, som i 2016, Andreas Gullberg fra «Team OA». Prisen var gavekort på 3000 kr fra Natur og Fritid.

Helgen 25.-26. august gikk Lista Fuglefestival av stabelen. Etter at Lista fuglestasjon markerte sitt 25 års-jubileum med birdrace og en stor fest i 2015, har dette nå blitt en årlig tradisjon som fuglefolk fra mange steder i landet ser ut til å sette pris på. I år hadde arrangørene Lista Fuglestasjon og Besøkssenter Våtmark Lista slått på stortromma, og invitert verdensrekordholder Arjan Dwarshuis til å holde årets foredrag, og til å ta del i resten av festivalen.

Lørdag var den store feltdagen. Det var oppmøte kl. 05:45 ved turistinformasjonen på Lista Fyr for de som skulle delta på Lista Bird Race. Her skulle man sette sammen lag som skulle registrerte flest mulig arter i Farsund kommune mellom kl.06:00 og 15:00. Det var 12 lag (mot 13 lag i fjor) med totalt 40 deltakere i konkurransen, hvor Jan Erik Røer og Jonas Langbråten var dommere.

De fleste lagene startet dagen med å kikke etter sjøfugl ved Lista fyr. Deretter spredte lagene seg rundt i Listalandskapet. Lagene registrerte totalt 145 arter (151 arter i fjor) i Farsund kommune denne dagen, 8 lag passerte 100 arter og de 3 beste lagene fant 117, 113 og 111. Disse lagene var team "Alcatraz", "Young Grimsby's" og "OA". De sjeldne artene som ble funnet i løpet av dagen ble rosenstæar (funnet av "SørVest") og sitronerle (funnet av "OA"). Noen andre uvanlige arter var sangsvane, taffeland, fjæreplytt, gresshoppesanger og hauksanger.

I år som i fjor, kunne både konkurrentene og andre tilreisende fuglefolk nye god grillmat med utmerket hjemmelaget salat samt godt drikke utendørs i fint vær. Deretter var det tid for å trekke inn i hovedbygget på Nordberg fort, hvor årets foredrag fant sted. Arjan Dwarshuis imponerte alle de fremmøtte med et svært engasjert og inspirerende foredrag om sitt «Big Year» i 2016, da han kikket på fugl sammenhengende i 366 dager (det var skuddår) i 40 forskjellige land, noe som resulterte i en verdensrekord i «årskryss» på hele 6852 arter.

Etter foredraget var det tid for å kåre «Norgesmester i fuglekikking 2018». Jan Erik Røer takket alle for fremmøtet og innsatsen, og gikk gjennom resultatlisten fra dagens Bird Race. Deretter ble deltakerne fra de tre lagene øverst på resultatlisten med videre til quizen som skulle avgjøre vinneren. Jonas Langbråten var quizmaster, og presenterte en rekke bilder av enkeltfugler eller fugleflokker som skulle artsbestemmes og telles i løpet av noen få sekunder, en skikkelig prøve for ekte feltornitologer. Det ble jevnt og spennende. Til slutt var det bare ett poeng som skilte første- og andreplassen. Vinneren ble, som i 2016, Andreas Gullberg fra «Team OA», mens den lokale unggutten Markus Grimsby tok en imponerende andreplass (broren Benjamin vant tittelen i 2017).

Mens lørdag var den store feltdagen, var søndag publikumsdagen.
På Lista fyr var det forskjellige arrangementer for både barn og voksne. Man kunne delta på ringmerking på morgenen godt assistert av stasjonspersonalet. kl.12:00 var det en fugletur i fyrområdet, hvor Jonas Langbråten og Arjan Dwarshuis var turlederer. I tillegg var Natur og Fritid åpent på søndag fra kl 12.00 til kl.14.00!

Resultat for 2018 er som følger:
117: Alcatraz
113: Young Grimsbys
111: OA
110: Ølbilen
110: Lighthouse Lovers
109: SørVest
106: Gamle Grimsbyene
106: Timenes Ringing Crew
99: Lindesnes
94: OA-2
82: Aust-Agder
76: Lommelerka

For fullstendig liste klikk her


Merketall
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene.
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene. Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Årsrapporten 2023 er tilgjengelig!
  Fuglefestival 2.-3. september
  Rapport fra våren 2023
  Ny rapport: Måling av elektromagnetiske feltstyrke fra fugleradar ved Lista fyr.
  Et nytt radar prosjekt er i gang!

Nyheter fra NOF
Sjokkert over...
Stor dødelighet av fugler ved...
Rekordår for dompap under...
Kommunalminister Sande: Redd...
Norske oppdrettsanlegg må...
Verdens våtmarksdag: I ett...
Fjerde runde av Fotonøtta i...
Det er klart for...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793